Wist je dat thee na water de meest gedronken drank in de wereld is? Per dag drinken we in Nederland met z’n allen zo’n 3,5 miljoen liter thee. Echt superveel! Zelf ben ik ook echt een tea lover, ik vind het gewoon heerlijk én thee heeft ook allerlei voordelen voor je gezondheid. Let maar eens op:  8 X gezonde weetjes over thee.

Geen tijd om te lezen? Listen up & enjoy!

Rooibos met vanille of licht groene thee

Oké, ik begin m’n dag met een kop koffie (effe een boost cafeïne om op gang te komen), maar na die ene kop drink ik alleen nog maar thee. Ja ik ben een echt tea lover, theeleut, theemuts… Hoe je het ook noemt: I love tea! Mijn favoriete smaak? Tja, dat verschilt. In de winter houd ik meer van warme volle smaken zoals bijvoorbeeld rooibos met vanille, en in de zomer drink ik het liefst frisse lichte groene thee. En als ik het toch over mijn favoriete theesoort heb, dan drink ik het allerliefste thee van verse kruiden.

8 X gezonde weetjes over thee

Even terug naar de titel van deze blog: gezonde weetjes over thee. Zoals ik al zei is thee niet alleen superlekker (dat vind ik tenminste), dit kan thee allemaal voor je betekenen:

  1. Groene thee verzacht roodheid en couperose in je gezicht.
  2. Theezakjes onder je ogen helpt tegen wallen en kringen.
  3. Bye bye opgeblazen gevoel, drink een glas pepermuntthee.
  4. Voel je een verkoudheid opkomen? Drink vlierbloesemthee of zoethoutthee!
  5. Gemberthee werkt goed tegen misselijkheid.
  6. Heb je een middagdip? Groene thee geeft je een boost energie.
  7. Thee absorbeert geurtjes.
  8. Groene thee helpt tegen rimpels en acne.

Nu drink ik regelmatig groene thee en toch heb ik rimpels… Mmm, misschien nog wat extra thee drinken of zou het misschien niet voor iedereen werken? Hoe dan ook, ik blijf een tea lover!

Ben jij ook dol op thee? Zo ja, dan ben ik super benieuwd welke thee jij het liefste drinkt? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Nice!

Liefs Lilly

Is je overvolle mailbox een blok aan de lovely legs? Zo bespaar je tijd met een opgeruimde mailbox.