Zelf een website maken moeilijk en ingewikkeld? Daar kan ik heel kort over zijn: echt niet! Het is makkelijker dan je denkt en het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Dat vind ik tenminste. Waarom ik er ontzettend blij van word? Dit is waarom ik het maken van een website zo leuk vind!

Geen tijd om te lezen? Listen up & enjoy!

My love for websites 

Voordat ik mijn bedrijf Lilly and the City – virtual assistant – begon werkte ik als online marketing medewerker bij een touroperator. Een van mijn werkzaamheden was het maken, onderhouden en optimaliseren van websites. Op die plek is mijn enorme love voor het web ontstaan en in diezelfde periode ben ik deze blog begonnen. Eigenlijk was het een optelsom van twee dingen waar ik super blij van word: het maken van websites en het schrijven over alles wat ik leuk vind. Nu zo’n vijf jaar later ben ik niet alleen mijn eigen baas, ik voel me ook een ontzettende lucky bird dat het maken van websites een van de dingen is waar ik nu mijn geld mee verdien.

lilly and the city virtual assistant groningen

Waarom het maken van een website zo leuk is

1. Inleven in de klant

Elke klant is anders en elke klant heeft een andere doel met zijn of haar website. Een coach wil bijvoorbeeld graag haar coaching trajecten onder de aandacht brengen, een fotograaf wil graag laten zien wat voor soort foto’s hij of zij maakt en voor iemand met een webshop is juist weer heel belangrijk dat de producten die hij of zij verkoopt op zo’n mooist getoond worden. Heerlijk vind ik het om me onder te dompelen in de wensen van een klant en het publiek dat hij of zij met een website wil bereiken.

2. Zoeken naar de perfecte tempate

De keuze uit cms-stystemen is ontzettend groot. Ik vind het heel belangrijk dat als de website eenmaal klaar is, de klant ook zelf makkelijk dingen kan aanpassen. Wordpress heeft verschillende thema’s, gratis en betaalde versies, waar je uit kunt kiezen. Deze website heb ik met het thema Divi gemaakt. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het heel makkelijk in gebruik (vind ik tenminste). Heel eenvoudig bouw je met een ‘klik en sleep’-systeem een super mooie website. Nadat ik de keuze voor het cms-systeem gemaakt heb zoek ik een passende template die past bij de uitstraling van het doel van de website. Dit is vaak best een zoektocht omdat er ontzettend veel mooie (en vaak ook gratis) templates zijn. Dat maakt het juist zo leuk, ik zoek net zo lang tot ik de perfecte template gevonden heb.

3. Het creatieve proces

Ik denk dat ik dit een van de leukste dingen van het maken een website vind omdat nu stukje voor stukje alle puzzelstukjes van kleuren, teksten en beeld op zijn plek vallen. Hier gaat vaak best wat tijd in zitten, maar dat vind ik alles behalve erg omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen.

4. Optimaliseren en finetunen

Een mooie website die er top uitziet is natuurlijk helemaal fantastisch maar als niemand hem online kan vinden? Tja, dan is het zonde van mijn werk en niet wat de klant verwacht en hoopt. Hier komt SEO om de hoek kijken. Door de juiste woorden te gebruiken wordt een website beter vindbaar in Google. Wat ook heel belangrijk is dat de website gebruiksvriendelijk is voor de doelgroep waarvoor hij bedoeld is. Testen, optimaliseren en blijven finetunen it is

5. De lancering

De lancering, het live gaan van een website, vind ik altijd super spannend en tegelijkertijd ook helemaal fantastisch. Want opeens kan de hele wereld meegenieten van wat ik, in nauw overleg met mijn klant, gemaakt heb. OMG ik blijf het elke keer spannend vinden. Toch kom ik elke keer weer tot de conclusie: de klant blij = ik blij. 

Begrijp je nu waarom ik het zo ontzettend leuk vind om een website te maken? I really really really like it! Heeft mijn enthousiasme je aangestoken? Ga dan lekker zelf aan de slag en maak je eigen website. Kom je er niet uit? Dan help ik je natuurlijk graag!

liefs Lilly

Wil je je eigen webshop maken? In 8 stappen je eigen webshop maken.