YAY het is bijna lente! Zodra de kerstboom de deur uit is verheug ik me al op het moment dat het weer lekker lang licht is en het steeds een tikkie warmer wordt. Zodra het lente wordt stijgt m’n energielevel en krijg ik accuut de kriebels om 101 dingen te gaan doen. Voor m’n werk als VA, maar zeker ook om in en om mijn huis de boel lekker op te frissen. Yes, I love spring: 5 x zin in de lente!

Geen tijd om te lezen? Listen up & enjoy!

Let the sun shine

Het is vooral de zon waarom in zin in de lente heb. Zodra ik de eerste zonnestralen op mijn gezicht voel, voel ik me een stuk blijer, fitter en energieker. Als kind had ik dit al.

M’n moeder zei vroeger al dat ik een zonnekind was.

Op vakantie kon je me niet blijer maken met de combinatie van zon, zee en strand. Het lijkt wel alsof ik door de winterse kou zo’n beetje letterlijk bevries van binnen. En die donkere dagen hebben niet echt een positief effect op mijn humeur. Let the sun shine en je hebt à la minute een 100 x leukere versie van mij. Waarschijnlijk merk je er in de wintermaanden niks van hoor. Ik doe mijn werk met net zoveel enthousiasme als in de lente of zomer. Toch voelt en lijkt in de lente alles net een tikkie beter en fijner. En volgens mij ben ik niet de enige die dit zo voelt, toch?

5 x waarom ik zin in de lente heb

1. De zon

De zon staat voor mij met stip op nummer een. De eerste zonnestralen in de lente… OMG dat vind ik echt een genietmomentje to the MAX! Ik voel de vitamine D zo’n beetje letterlijk door m’n lijf inzuigen.

2. Clean it up

Het klinkt super suf en burgerlijk maar in het voorjaar krijg ik helemaal de kriebels om mijn huis op te ruimen en schoont te maken. Alle (oude) rommel gaat de deur uit (of geef ik weg) en ik vlieg met een poetsdoek het huis door. Ik ben pas echt klaar voor de lente als mijn huis er weer lekker fris en fruitig bij staat.

3. Nieuwe look

Mijn dikke winterjas, wollen truien en skisokken vertrekken richting de vliering om extra ruimte voor een nieuwe collectie spring fashion in mijn kledingkast te maken. En dan komt het leukste: het internet afspeuren op toffe nieuwe spring fashion items. Klein nadeel is wel dat m’n shopping wishlist vaak iets te lang is voor mijn budget. Het voordeel daarvan is dat ik al m’n creativiteit uit de kast kan halen om betaalbare items te vinden zodat ik alle items op mijn wishlist kan afstrepen.

4. Happy people

Niet alleen ik leef helemaal op zodra het lente wordt, ook mijn lieve vrienden, familie, collega’s en buren hebben er ‘last’ van. In de wintermaanden zien we elkaar nauwelijks, dit geldt vooral voor me buren, maar zodra het voorjaar wordt komen we elkaar weer regelmatig tegen op straat tegen en kletsen we gezellig bij.

5. Relaxen in de tuin

Oké, dit jaar is het wel even een klusje om mijn tuin op orde te maken. Ik ben namelijk net verhuisd en mijn ‘nieuwe’ is nu niet echt naar mijn smaak. Nu vind ik tuinieren super leuk om te doen, dus ik denk dat ik me er wel een paar weekenden mee vermaak. En dan begint het allerleukste: relaxen in de tuin!

Lente, zomer, herfst of winter?

Naast de lente, ben ik ook dol op het zomerseizoen. Beide vind ik heerlijk. En jij, in welk seizoen (of seizoenen) voel jij je het meest happy?

Liefs Lilly