De eerste maand van het jaar zit er alweer op. Voor veel mensen is dit de maand om de zomervakantie te boeken. Weet jij al waar je komende zomer naartoe gaat? Frankrijk, Spanje en Italië zijn al jarenlang de meest populaire bestemmingen bij de Nederlanders. Het is relatief dichtbij en het is er lekker warm. Maar misschien wil je dit jaar een keer iets anders. In deze gastblog vind je 5 gave bestemmingen binnen Europa, perfect voor de komende zomervakantie. Enjoy!

Geen tijd om te lezen? Listen up & enjoy!

Oostenrijk

Oostenrijk ken je waarschijnlijk vooral als wintersportbestemming. Maar Oostenrijk is ook een perfect land voor de zomervakantie. Dit Alpenland heeft een heerlijk klimaat en bovenal een schitterend mooi landschap met prachtig begroeide bergen, bossen en meren. Oostenrijk is een heerlijk land om te wandelen en te fietsen. Ideaal voor iedereen die houdt van een actieve vakantie. En dat allemaal binnen 10 uur rijden. Wil je de vakantie afsluiten aan de zee? Dan kun je relatief eenvoudig doorrijden naar Italië of Kroatië.

Ierland

Wil je deze zomer een keer iets anders dan zon, zee en strand? Misschien is Ierland dan wel iets voor jou. Hier vind je de welbekende groene heuvels, indrukwekkende kliffen, kleurrijke vissersdorpjes en eeuwenoude kastelen. Ierland leent zich perfect voor het maken van een rondreis. In 1 of 2 weken kun je alle belangrijke hotspots van het eiland bekijken.  Je kunt er relatief voordelig en snel heen met het vliegtuig (binnen 1,5 uur). Wanneer je kiest voor een Fly&Drive vakantie staat de huurauto al voor je klaar. Je kunt ook met de auto en de boot. De reis neemt dan wat meer tijd in beslag, maar het maakt het wel tot een mooi avontuur. 

Montenegro

Montenegro is een verrassend vakantieland in het hart van de Balkan. Het land is relatief goedkoop, veelzijdig  en (vooral in het binnenland) niet massaal. Kies voor een ontspannen vakantie aan de Adriatische zee of kies voor avontuur in het Lovćen National Parc of rondom de vele bergen en meren in het binnenland. Ook herbergt Montenegro een aantal schitterende steden waaronder Kotor (een bijzondere havenstad), Perast (een schilderachtig vissersdorpje en Budva (een levendige stad met een bruisend uitgaansleven). 

De Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan vinden we een relatief onbekende eilandengroep die wordt gevormd door 9 eilanden: De Azoren. Officieel is het land onderdeel van Portugal. De Azoren is de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die gek is op de natuur. Het landschap bestaat hoofdzakelijk uit hoge bergen, groene heuvels, geisers en de kenmerkende kratermeren. Je vindt hier dan ook fantastische wandelmogelijkheden. Bovendien is er nog geen massatoerisme, je kunt hier heerlijk tot rust komen. Het is zelfs mogelijk te zwemmen met wilde dolfijnen en walvissen spotten. In het voorjaar vind je hier de meest bijzondere bloemen en planten. 

Liefs Lilly